Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Basketbalschoenen

Basketbalschoenen kopen?

Basketbalschoenen koop je bij Sportschoenen4u.be, we bieden diverse basketbalschoenen voor scherpe prijzen! Sportschoenen4u.be biedt basketbalschoenen van de merken Nike, Adidas en And1 aan. Goede basketbalschoenen zijn erg belangrijk en een noodzakelijk onderdeel van je basketbaluitrusting. Basketbal is een dynamische sport, daarom moeten basketbalschoenen duurzaamheid, ondersteuning, stabiliteit, flexibiliteit en goede demping bieden. Vooral bij een sport als basketbal zijn je schoenen dus erg belangrijk. Logisch wanneer je kijkt naar de snelle side-to-side bewegingen, explosiviteit, het abrupt stoppen, en de hoge sprongen die er gemaakt worden. Je schoenen vangen deze klappen als eerst op en kunnen je dus helpen beter te basketballen en blessures in te perken. Het is ook belangrijk om te weten welk type speler je bent. Hierdoor kun je gemakkelijker de juiste basketbalschoenen kopen.

Voor elke basketballer een passende schoen, welk type basketballer ben je?

Power player (Dwight Howard)
Deze spelers zijn meestal de grote en krachtige spelers. Hierbij passen basketbalschoenen met maximale demping en stabiliteit. Deze schoenen zijn meestal iets aan de zware kant. Vaak kom je uit bij een hoog model. De hoge modellen basketbalschoenen bieden extra steun aan jouw enkels, dit voel je meteen als je ze aan hebt. Met meer stabiliteit zijn deze basketbalschoenen gemiddeld ook wat zwaarder dan lage modellen. De hoge modellen zijn ook meestal bedoeld voor grotere krachtige spelers die het meer van hun kracht moeten hebben dan hun snelheid. Deze basketbalschoenen zijn geschikt voor de traditionele power forward (4) en center (5).

All-round player (LeBron James)
Zoek voor basketbalschoenen met een gemiddelde enkel ondersteuning en demping. Er zijn gelukkig veel keuzes in dit segment, bijna alle modellen voor deze type speler zijn lichte schoenen. Vaak kom je dan uit bij “mid” modellen. De “mid” modellen komen tot de enkels en zijn de meest gekozen modellen. Het biedt je een goede stabiliteit en het geeft meer ruimte voor jouw bewegingen. Ook zijn ze lichter dan de hoge modellen basketbalschoenen. Deze basketbalschoenen zijn geschikt voor grote en sterke spelers die wel gebruik kunnen maken van hun snelheid. De schoenen zijn geschikt voor alle spelers, maar vooral geschikt voor forwards (3 + 4) en grotere guards (1+2).

Fast player (Chris Paul)
Deze spelers maken vooral gebruik van hun snelheid. Lage, lichte basketbalschoenen met goede enkel ondersteuning, goede demping en flexibiliteit zijn de beste keuze. De lage modellen komen tot onder de enkels. Het is een mythe dat lage basketbalschoenen de enkels niet ondersteunen. Tegenwoordig hebben de grote merken technologieën ontwikkeld die de enkel op een andere manier toch ondersteunt. Ze bieden wel iets minder steun aan je enkel dan andere modellen. Een laag model basketbalschoen is veel lichter dan de hogere modellen. Hierdoor zijn deze lage modellen uitermate geschikt voor snelle en lichte spelers. Het geeft de speler ook meer vrijheid om te bewegen. Meestal zijn het ook de kleinste spelers van het veld. Deze zijn geschikt voor guards (1 + 2) en ook small forwards (3).

Sportschoenen4u.be biedt van diverse topmerken basketbalschoenen aan. Wij bieden deze basketbalschoenen aan tegen absolute top prijzen. Mocht uw favoriete product er niet tussen staan, of heeft u andere vragen. Neem gerust contact met ons op!  U kunt ook altijd een mailtje sturen naar info@sportschoenen4u.bevoor meer informatie of een prijsopgave.

There are no products matching the selection.

Door verder gebruik te maken van Sportschoenen4u.be ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten